Els consumidors de la Generació Y
21/12/2016Memòria i marketing sensorial
27/01/2017Fins fa relativament poc parlàvem de mass media, actualment també parlem de ""social media. Internet i el creixement exponencial de les comunitats i les xarxes socials han provocat l’aparició d’un nou paradigma de sociabilització, amb regles i característiques pròpies. Es connecten grups de persones o persones en relacions que poden ser de qualsevol natura i on es produeixen conversacions de caire social.
Els social media es divideixen bàsicament en dos grans grups:
1.Les comunitats: grup de persones que interactuen amb un objectiu comú i es centren en un tema. Els seus membres tenen un sentit de pertinença al grup. Si la comunitat és molt gran, necessita de jerarquies, de direcció i moderació.
2.L’ús personal de les xarxes socials: es centren en un mateix, en la xarxa de relacions personals, bé sigui per gaudir de l’oci i temps de lleure com amb objectius de networking, no hi ha moderació.
Podríem fer una relació de les eines pròpies del social media com ara serien: els blogs, els poadcast, les wikis, llocs on es comparteix informació (spotify), Microbloggin (Twitter), comunitats virtuals i les xarxes socials personals.
El creixement d’usuaris i grau de penetració dels social media no ha deixat indiferent a les empreses que veuen en aquest mitjà un canal de comunicació molt interessant per relacionar-se amb el seu públic objectiu. Per un cantó les xarxes socials permeten generar tendències, esdeveniments, notorietat, etc. i les comunitats permeten segmentar els seus usuaris amb molta precisió. No obstant es tracta d’un mitjà totalment diferent als mass media, és rentable a nivell de comunicació però parteix d’un concepte no comercial; la clau està en la relació, la conversació, el diàleg i sobretot en l’escolta activa.